ickstream.com

Home of the ickStream Music System

Tracks don't play

Tracks don't play

Postby combinatorial » Fri Nov 14, 2014 11:56 pm

I am running LMS 7.7.3 on Synology 415Play. Player is Squeezelite running on MacOSX.

When I play a track it starts to try to play then gives up and moves to the next track etc. This is what I see in the log...

[14-11-14 14:47:23.5890] Slim::Player::Song::open (409) Error: Couldn't create command line for flc playback for [ickstream://tidal:track:31092435]
[14-11-14 14:47:38.1558] Plugins::IckStreamPlugin::PlayerManager::_performPlayerInitialization (263) Initializing Macbook Pro (E2264DAB-28CF-49FC-B135-A60DBEC58477)
[14-11-14 14:47:39.8808] Plugins::IckStreamPlugin::LocalServiceManager::__ANON__ (138) Error when sending getServiceInformation request
[14-11-14 14:47:40.5207] Plugins::IckStreamPlugin::LocalServiceManager::__ANON__ (138) Error when sending getServiceInformation request
[14-11-14 14:47:40.5539] Plugins::IckStreamPlugin::LocalServiceManager::__ANON__ (135) Successfully sent getServiceInformation request
[14-11-14 14:47:43.4510] Slim::Player::Song::open (409) Error: Couldn't create command line for flc playback for [ickstream://tidal:track:31092435]
[14-11-14 14:47:51.2026] Slim::Player::Song::open (409) Error: Couldn't create command line for flc playback for [ickstream://tidal:track:29965936]
[14-11-14 14:47:51.9319] Slim::Player::Song::open (409) Error: Couldn't create command line for flc playback for [ickstream://tidal:track:29965937]
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby joerg » Sat Nov 15, 2014 12:07 am

This sounds like you have native FLAC streaming disabled in LMS. Please check "Settings->Advanced->File Formats->FLAC" in the server's web interface. "native" should be set to "enabled" or your player can't play FLAC in which case you'd have to transcode it to MP3 on the Synology which probably doesn't work on a NAS (and would consume a lot of CPU power on the NAS).
joerg
 
Posts: 408
Joined: Wed Jan 23, 2013 9:15 pm

Re: Tracks don't play

Postby combinatorial » Sat Nov 15, 2014 12:08 am

I use flac for all my music. I did check the setting and it is set to native.
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby combinatorial » Sat Nov 15, 2014 12:16 am

I missed this from the log I posted before which happens when the server is restarted...

[14-11-14 15:09:44.2765] Slim::Utils::Misc::msg (1308) Warning: [15:09:44.2756] Use of uninitialized value $lddlflags in pattern match (m//) at /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/IckStreamPlugin/ContentAccessServer.pm line 104.
[14-11-14 15:09:44.2776] Slim::Utils::Misc::msg (1308) Warning: [15:09:44.2769] Use of uninitialized value $lddlflags in pattern match (m//) at /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/IckStreamPlugin/ContentAccessServer.pm line 106.
[14-11-14 15:09:44.3033] Slim::Utils::Misc::msg (1308) Warning: [15:09:44.3009] Use of uninitialized value $lddlflags in pattern match (m//) at /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/IckStreamPlugin/PlayerServer.pm line 102.
[14-11-14 15:09:44.3050] Slim::Utils::Misc::msg (1308) Warning: [15:09:44.3041] Use of uninitialized value $lddlflags in pattern match (m//) at /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/IckStreamPlugin/PlayerServer.pm line 104.
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby joerg » Sat Nov 15, 2014 12:25 am

These are just warnings, the crucial part is
Code: Select all
[14-11-14 15:09:44.3050] Slim::Utils::Misc::msg (1308) Warning: [15:09:44.3041] Use of uninitialized value $lddlflags in pattern match (m//) at /volume1/@appstore/SqueezeCenter/Cache/InstalledPlugins/Plugins/IckStreamPlugin/PlayerServer.pm line 104.


This means LMS thinks it needs to decode and re-encode the FLAC, either because the player can't play it or because it's disabled.
Usually this means the server wants to transcode to mp3 and doesn't know how.

Could you show me a screen shot of all the four "flac" settings in "Settings->Advanced->File Types"?
Also, what is "Settings->Player->Audio->Bitrate limiting" set to?
joerg
 
Posts: 408
Joined: Wed Jan 23, 2013 9:15 pm

Re: Tracks don't play

Postby combinatorial » Sat Nov 15, 2014 12:43 am

I did some more testing and it is working fine on my Squeezebox Radio, Touch & ARM-based Squeezelite. So it is just Mac OS X Squeezelite that has the problem, it's running the same version as the ARM one. The bit-rate limiting is set to none for all players.
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby combinatorial » Sat Nov 15, 2014 12:47 am

Here's the screenshot...
Attachments
Screenshot 2014-11-14 15.45.20.png
Screenshot 2014-11-14 15.45.20.png (12.37 KiB) Viewed 4979 times
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby joerg » Sat Nov 15, 2014 1:55 am

combinatorial wrote:I did some more testing and it is working fine on my Squeezebox Radio, Touch & ARM-based Squeezelite. So it is just Mac OS X Squeezelite that has the problem, it's running the same version as the ARM one. The bit-rate limiting is set to none for all players.


Hm, that's interesting. Does it work fine with your FLAC files?
If you play a FLAC file from your NAS (not through ickStream), could you open the context menu for a track (press the "M" in the current playlist in the web interface) and check for the bitrate and file format shown?

Somehow LMS seems to think you can't play FLAC on the Mac. I wonder whether SqueezeLite doesn't support it there, which version of SqueezeLite is this? It might be missing some library or such.
joerg
 
Posts: 408
Joined: Wed Jan 23, 2013 9:15 pm

Re: Tracks don't play

Postby combinatorial » Sat Nov 15, 2014 5:10 am

You're absolutely right....

squeezelite-osx -c flac -d all=debug

[20:00:47.647451] decode_init:129 init decode, include codecs: flac exclude codecs:
[20:00:47.647653] load_flac:240 dlerror: dlopen(libFLAC.8.dylib, 2): image not found

I built and installed libFLAC and all is working now. I guess when I played flac files from my server they were getting transcoded.

Thanks for your help.
combinatorial
 
Posts: 7
Joined: Fri Nov 14, 2014 11:52 pm

Re: Tracks don't play

Postby mklein511 » Tue Nov 18, 2014 3:32 am

Have duet working, but cannot get SB classic to work. The tracks play for a second and then just loops. Checked file decoding, flac is set to native, running LMS 7.9 on OS X Yosemite. Here was way the server log says. I have registered the player. Any suggestions?


};
[14-11-17 20:52:03.2582] Plugins::IckStreamPlugin::ProtocolHandler::__ANON__ (301) Failed to retrieve stream tidal:track:37759836 for Dad's squeeze: $VAR1 = {
'jsonrpc' => '2.0',
'id' => 1,
'error' => {
'message' => 'Unauthorized access',
'code' => -32000
}
};
[14-11-17 20:52:03.9359] Plugins::IckStreamPlugin::ProtocolHandler::__ANON__ (301) Failed to retrieve stream tidal:track:37759838 for Dad's squeeze: $VAR1 = {
'jsonrpc' => '2.0',
'id' => 1,
'error' => {
'code' => -32000,
'message' => 'Unauthorized access'
}
};
[14-11-17 20:52:04.6126] Plugins::IckStreamPlugin::ProtocolHandler::__ANON__ (301) Failed to retrieve stream tidal:track:37759855 for Dad's squeeze: $VAR1 = {
'jsonrpc' => '2.0',
'id' => 1,
'error' => {
'message' => 'Unauthorized access',
'code' => -32000
}
};
[14-11-17 20:52:05.2950] Plugins::IckStreamPlugin::ProtocolHandler::__ANON__ (301) Failed to retrieve stream tidal:track:37759875 for Dad's squeeze: $VAR1 = {
'id' => 1,
'jsonrpc' => '2.0',
'error' => {
'code' => -32000,
'message' => 'Unauthorized access'
}
};
[14-11-17 20:52:05.9746] Plugins::IckStreamPlugin::ProtocolHandler::__ANON__ (301) Failed to retrieve stream tidal:track:37759843 for Dad's squeeze: $VAR1 = {
'jsonrpc' => '2.0',
'id' => 1,
'error' => {
'code' => -32000,
'message' => 'Unauthorized access'
}
};
[14-11-17 20:53:12.0404] Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::_handshakeOK (349) Invalid Last.fm username or password.
[14-11-17 20:56:23.5660] Plugins::IckStreamPlugin::PlayerManager::_performPlayerInitialization (263) Initializing Dad's squeeze (0B648B0B-8B3B-478B-9E1B-4180129E926D)
[14-11-17 20:57:32.3900] Plugins::IckStreamPlugin::Settings::handleForcedPlayerRegistration (450) Unregister Dad's squeeze
[14-11-17 20:57:32.3903] Plugins::IckStreamPlugin::Settings::handleForcedPlayerRegistration (458) Request registration for Dad's squeeze
[14-11-17 20:59:14.8814] Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::_handshakeOK (349) Invalid Last.fm username or password.
[14-11-17 21:00:04.2276] Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::_handshakeOK (349) Invalid Last.fm username or password.
[14-11-17 21:05:09.4278] Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::_handshakeOK (349) Invalid Last.fm username or password.
[14-11-17 21:05:28.6391] Slim::Plugin::AudioScrobbler::Plugin::_handshakeOK (349) Invalid Last.fm username or password.
mklein511
 
Posts: 4
Joined: Sat Nov 15, 2014 3:14 am

Next

Return to Squeezebox Open beta



Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Theme created by StylerBB.net
cron